Chevron Left
返回到 A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

學生對 深度教学解决方案 提供的 A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) 的評價和反饋

4.9
150 個評分
24 條評論

課程概述

A kurzus olyan, rendkívül hasznos tanulási módszereket mutat be, amelyeket a művészetek, a zene, az irodalom, a matematika, a természettudományok, a sport és más szakterületek művelői használnak. A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában. Ezek a módszerek a tanulandó területen való jártasságtól függetlenül képesek megváltoztatni a gondolkodásunkat, ezen keresztül pedig az életünket is. Ha valaki máris szakértő, az agy rejtelmeibe való betekintés akkor is hasznos lesz a következőkben: új lendületet kaphat a tanulásban elért sikereihez, olyan vizsgatippeket ismerhet meg, amelyekre nem is gondolt volna, és olyan meglátásokra tehet szert, amelyek segítenek optimalizálni a házi feladattal és a feladatmegoldással töltött időt. Ha valakinek nehezére esik a tanulás, itt a praktikák olyan áttekinthető tárházára bukkan, amelynek segítségével fel tudja venni a fonalat. Ha valaha is arra vágytunk, hogy valamiben fejlődni tudjunk, akkor ez a kurzus szolgálhat számunkra útmutatóként. A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, amelyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal című Coursera kurzus Barbara Oakley és Terrence Sejnowsky Learning How to Learn (LHTL) kurzusának magyar változata, mely a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közreműködésével valósult meg. A kurzus felvehető az angol nyelvű Mindshift („Szemléletváltás”) elnevezésű, kapcsolódó kurzustól függetlenül, azzal párhuzamosan, vagy akár előtte. (A tanulás tanulása fókuszában inkább a tanulás áll, a Mindshift fókuszában pedig inkább a karrierépítés.) A kurzus teljes, portugál nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprender A kurzus teljes, spanyol nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprendiendo-a-aprender A kurzus teljes, kínai nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/ruhe-xuexi...

熱門審閱

TD
2020年12月10日

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

BC
2021年5月9日

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

篩選依據:

1 - A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) 的 24 個評論(共 24 個)

創建者 Czimer D

2020年8月6日

Fantasztikus tanfolyam! Sok mindent megértettem a tanulással és az agyam működésével kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, hogy elvégezze.

創建者 Szécsi N

2020年5月28日

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

創建者 Szakál P

2020年1月12日

Hajrá Hajrá!

創建者 Emese T

2020年5月22日

Rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot kaptunk a tanulással kapcsolatosan! Nagyszerű oktatóktól volt lehetőségünk tanulni, akik a kiegészítő interjúk alanyaival is egytől-egyig szuper, érthető és motiváló anyagot állítottak össze! Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el ezt a kurzust! Személy szerint én kötelezővé is tenném már a középiskolások bevezető évében, ezeket a kutatásokon alapuló tényeket, gyakorlatokat, mindenkinek szüksége lenne tudni, aki bármit is tanul az életben!

Köszönöm ezúton is a lehetőséget, hogy itt tanulhattam és azoknak is, akik biztosították a magyar nyelvű feliratokat, anyagokat ehhez a képzéshez!

創建者 Balazs B

2020年1月28日

I absolutely loved the course. It brings information to you, that should be known by literally everyone. The language is easy, provides good understanding and brings the key points though really well.

創建者 Szucs T

2020年2月16日

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

創建者 Nagy D Á

2020年6月19日

Great course that provided me very useful information and changed my mind on how to learn properly. Would recommend for anyone.

創建者 Költő E

2020年3月25日

Nagyon kellemeset csalódtam a kurzusban. Jól összeszedett, érthető és rengeteg hasznos információval szolgál.

創建者 Dudás D

2020年3月23日

Amazing collection of learning tools and techniques and the best is that all of that is pretty easy to use

創建者 Bakos Á

2020年7月26日

I love it! I learn about my learning method, and all of my mind-construction. It's amazing.

創建者 Andrea C

2020年5月1日

I wish they would learn this things earlier. It is a great course, it helped a lot

創建者 Virág B

2020年4月13日

Hasznos és érthető!

創建者 Fekete A

2020年5月24日

Köszönöm!

創建者 achraf n

2020年7月30日

thanks

創建者 Gabor J K

2020年2月7日

Excellent course, some minor mistake in the HUN version (translation, missing letters, etc.)

創建者 Genreith F P

2020年4月24日

Ich habe diesen Kurs besucht, da er von meiner Universität empfohlen wurde. Das meiste von Inhalt hatte ich leider schon gehört/geahnt/angewendet, was neu war, waren die naturwissenschaftlichen Hintergründe. Zu empfehlen ist der Kurs für diejenigen, die wirklich keine Ahnung haben, wie sie lernen sollten.

創建者 Mária S

2021年10月21日

Nekem személy szerint nagyon elnyerte a kurzus anyaga a tetszésem . Ahogy haladtunk előre minél érdekesebb információkat tanultam meg. Volt olyan technika amit már rég használtam de egyesekről most halottam először. Ilyen például az edzés. Mindenkinek ajánlom a képzést mert sokat segít elfogadni magad, segít, hogy hatékonyabban teljesítsz és sok szemszögből előadja a tanulás tanulásának hatékonyságának javítását.

創建者 Tünde D

2020年12月11日

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

創建者 Bernadett C

2021年5月10日

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

創建者 Szűcs G

2021年1月2日

This course opened my 'learning-eyes'. My degrees are much higher week by week. I highly recommend everyone to do this course.

創建者 Dániel R

2020年12月26日

Mindenki számára kiválóan használható tudásanyag nagyon érthetően és profin átadva.

創建者 Dzeba B

2021年1月27日

Excellent work,lots of help, Thank You!

創建者 Pintér R E

2021年10月23日

Elképesztően hasznos és informatív!

創建者 David U

2020年12月17日

It was very useful! Thank you!